2012. július 31., kedd

Egyszerűbben igényelhetnek támogatást a baromfitartók


Módosította a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendeletet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM): 

A pályázatoknál csökken az ügyintézési idő és a benyújtandó igazolások száma.    Újdonság, hogy mostantól a kérelmeket baromfi fajtánként és nem állományonként kell benyújtani, így a dokumentumok száma kevesebb lesz. A rendeletmódosításnak köszönhetően egyszerűsödik az eljárásrend.
    
A kérelmezőnként 5-60 negyedéves kérelem legfeljebb 4-re, a jelenlegi negyedévenkénti 2.000-2.200 kérelem pedig mintegy kétharmadára csökkenhet. Azaz mind a termelők, mind az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) adminisztratív terhei jelentősen mérséklődnek.
    
További módosítás, hogy a kérelmezőknek csak az első támogatásigénylés benyújtásakor - tehát évente csak egyszer - kell állatorvosi igazolást beszerezniük.
    
Az állatjóléti támogatás a baromfiágazat legjelentősebb nemzeti forrása, melyet a termelő akkor igényelhet, ha az állatjóléti előírásokon felüli kötelezettségeket vállal.
MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése