2012. július 20., péntek

Simlis nyilatkozat a hitelesek háta mögött, az MNB elnöktől


Ingyen ebéd a Nemzeti Banknál


A hitelkárosultak szétosztották az ingyen ebédet, amit Simor András MNB-elnöknek vittek








A devizahiteleseknek meg kell tanulniuk, hogy nekik sincs ingyen ebéd: nem kell megsegíteni őket – mondta egy kiszivárgott diplomáciai távirat szerint Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke 2008-ban az amerikai nagykövetnek.

Kilátástalan helyzetük ellen az MNB székháza előtt tüntető hitelkárosultak pénteken kínjukban ingyen ebédet vittek a bankvezérnek: konzerv, kenyér és még egy kis csokoládé is lapult abban a nejlonzacskóban, amit petíciójukkal együtt adtak át a bank portáján.
– 2008 óta az MNB refinanszírozza a más bankok által kötött devizahiteleket, ezért nem érdekelt a forint erősödésében: minél gyengébb a forint, annál jobban járnak anyagilag. Az számukra nem érdekes, hogy tízezrek rokkannak bele a törlesztő részletekbe – mondta Falus Zsolt főszervező, aki azután szervezte meg a Bankcsapda nevű érdekvédő szervezetet, hogy részt vett egy kilakoltatás elől öngyilkosságba menekülő nő temetésén. – Árulkodó, hogy az MNB arany- és devizatartaléka az 5 évvel ezelőtti 4 ezermilliárdról mára 12 milliárdra nőttek.
Az MNB nem reagált.
Forrás: Blikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése