2012. augusztus 11., szombat

Gazdák fóruma Szentesen


A Gazdakörök Csongrád megyei és Szentes kistérségi szervezete, augusztus 10-én, fórumot rendezett Szentesen, az Aranykalász étteremben.
A gazdák áttekintették a növénytermesztés idei eredményeit. Az aszály miatt, gabonafélékből a szokásos átlagtermés fele várható, napraforgóból még ennél is kevesebb. Egyetértettek abban, hogy megyénkben nagy az öntözött területek aránya, de szükség lenne további növelésére.
A megbeszélésen, konkrét támogatási formák is szóba kerültek, a területalapon juttatott összegekről, a fiatal gazdáknak nyújtott pénzekről, valamint a gazdanet pályázat lehetőségeiről. Itt jelentették be a kertészeknek a jó hírt, hogy még ebben az évben döntenek a termálvíz hasznosításának 2015. utáni feladatairól, lehetőségeiről.
A fórumon többen érintették a mezőgazdasági járművek „zöld rendszámával" kapcsolatos helyi anomáliákat. Határozott kritika érte a helyi Polgármesteri Hivatal okmányirodájának ezzel kapcsolatos tevékenységét. Szóvá tették, hogy segítség lenne a gazdák ügyeinek gyorsabb, pontosabb intézése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése