2012. október 16., kedd

Leghamarabb október 24-től ad a vásárhelyi tv



Mint arról már beszámoltunk, pénteken éjszaka kigyulladt a Vásárhelyi Televízió épülete. Viszonylag komoly tűzkár keletkezett, amelynek oka az egyik gázóra meghibásodása volt. 
A tűzoltók viszonylag gyorsan eloltották a lángokat, és a televízió bent rekedt munkatársát kimentették.
Illés Béla, a televízió ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elektromos- és gázhálózatban, a telefon- és internet kapcsolatban olyan mértékű károk keletkeztek, amelyek az adás lebonyolítását lehetetlenné teszik. Jelenleg az ilyenkor kötelező vizsgálatok zajlanak a hatóságok és a biztosító részéről. A helyreállítás csak a vizsgálatok lezárulta után kezdődhet meg. A jelenlegi helyzetben október 24-e az a leghamarabbi időpont, amikortól ismét elérhető lehet a televízió adása.
A földszinti közlekedő rész teljesen kiégett, a falban elégtek az elektromos vezetékek, és a gázvezeték is megsérült. A falak a harmadik emeletig kormosak, ahol a televízió is található. Nagy kérdés, hogy az elektromos hálózat helyreállítása után a sűrű füst, por és korom miatt a gépek egyáltalán bekapcsolnak-e, hiszen érzékeny műszerekről van szó. Ennek próbájára a hétvégén kerül sor. A cél az, hogy október 24-től ismét sikerüljön adást sugározni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése