2012. december 8., szombat

Fehér karácsony várható :)

Szombaton borult lesz az ég, délen sokfelé, máshol elszórtan várható havazás. A déli, délnyugati határszélen 30 cm körüli friss hó hullhat, északabbra csökken a hó mennyisége, a legészakibb tájakon nem valószínű említésre érdemes hóesés. Eleinte az északkeleti, majd az északi, északnyugati szél fokozódik viharossá, mely a lehulló havat felkapja, és délen komoly hóakadályokat építhet. A déli, délnyugati területeken csak az induljon útnak, akinek feltétlenül muszáj! Reggel -11 és -3, délután -6 és -2 fok között alakulhat a hőmérséklet, igazi téli napunk lesz.
Vasárnap nyugaton és az ország középső részén fokozatosan csökken a felhőzet és kisüt a nap, míg a Tiszántúlon újabb havazás alakulhat ki az erősen felhős, vagy borult égből. A légmozgás csak estére mérséklődik, így további hóátfúvások nehezíthetik a közlekedést.
Hétfőn újabb csapadékzóna érkezhet, délután egyre többfelé valószínű havazás. Kedden és szerdán borongós idő valószínű, szórványos hózáporokkal, kisebb havazással. A hétvégére ismét nő a nagyobb hóesés esélye. Kedvezően alakul a fehér karácsony esélye...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése