2012. december 13., csütörtök

Katasztrófavédelmi napló december 12

Egy tűzeset, négy műszaki mentés és egy téves riasztás kapcsán intézkedett a Katasztrófavédelem Csongrád megyében.
Este a csongrádi a Csemegi Károly utcából jelezték, hogy a vegyes tüzelésű kazán kéményéből szikrák pattognak. A kiérkező egység megállapította, hogy a kémény fém bélésanyaga izzásba jött, s mivel kiérkezésükre a tulajdonos a kazánból a parazsat eltávolította, vízsugárral hűtötték vissza a kéményt, amelynek hőmérsékletét folyamatosan ellenőrizték. A szerencsésen végződött eset kezelése során felhívták a tulajdonosa figyelmét, hogy a kéményt szakemberrel haladéktalanul vizsgáltassa át.

Reggel a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskola Ady Endre utcai épülete előtt egy nyolcméteres szilfa kidőlt, a helyzetet motoros láncfűrésszel számolta fel egységünk. Délután Csongrádon, a Vasvári Pál utcában egy árokba csúszott és a forgalmat akadályozó gépkocsihoz hívták a tűzoltókat, míg Makó-Rákos külterületi részén egy teherautó vezetője hasonló helyzetben kért segítséget, nem történt ez másként Szentes külterületén, a 4401-es úton egy személyautóval.

Az éjszaka folyamán a Hódmezővásárhelyi Oldalkosár utcába hívták egységünket, ahol az ott lakó gázszagot érzett, szerencsére a mérések nem támasztották alá az észlelést.
Forrás: katasztrófavédelem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése