2012. december 16., vasárnap

Katasztrófavédelmi napló, december 15

Két tűzeset, két téves riasztás és nyolc műszaki mentés kapcsán intézkedett Csongrád megyében a Katasztrófavédelem.

Kora reggel, Ásotthalmon, a Jókai utcában egy magánház kigyulladt. A tüzet a Ruzsai Hivatásos Tűzoltó Őrs egysége megfékezte, azonban a ház lakhatatlanná vált, az ott élő idős személyt az önkormányzat idősek otthonában helyezték el.

Reggel Maroslelére riasztották makói egységünket, ahol a Rákóczi utcában gyulladt ki egy lakóépület. A tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Árokba csúszott autónál avatkozott be reggel makói egységünk a Maroslelei úton, délelőtt egy keresztbe fordult kamiont mentettek Makó és Apátfalva között, szintén makói egységünk segített a továbbhaladásban Makó és Csanádpalota között egy elakadt személyautónak és egy autóbusznak, míg délben Makó és Maroslele között egy elakadt kisteherautó, míg ugyanitt délután egy elakadt terepjáró vezetője kérte a makói tűzoltók beavatkozását.

Délután Hódmezővásárhelyen az Andrássy utca egyik épületértől hulló vakolat okozott veszélyt, amelyet helyi egységeink szüntettek meg, valamint délután, az 55-ös úton, Dorozsma térségében egy elakadt teherautót kellett daru segítségével kimenteni – ez idő alatt itt teljes útlezárás volt érvényben, valamint az este folyamán a szegedi Adorján utcában egy elakadt kisteherautóhoz hívták a tűzoltókat.

Délelőtt Makó-Rákos és Csanádalberti között akadt el egy kamion, amelyhez beavatkozást kértek, azonban a mentést Békés megyei egység végezte el.

Este a szegedi Budai Nagy Antal utcából jelezte egy tulajdonos, hogy a ház tetőszerkezetéből füst jön. Egységünk megvizsgálta a vegyes tüzelésű kazánt és a kéményt, kiderült, hogy a füst a kürtőn keresztül távozott, azonban az időjárási viszonyom miatt a füstöt a szél „lenyomta”, és úgy tűnt, mintha az a tetőből jutna a szabadba. Mivel a tulajdonos nagy mennyiségű tüzelőanyagot tárolt a kazán épületében, a tűzoltók felhívták a figyelmét ennek veszélyeire.

Forrás: katasztrófavédelem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése