2012. december 23., vasárnap

Riasztást adtak ki ki több megyére - térkép

Riasztást adott ki több nyugati régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható ónos eső miatt. Emellett az ország több területén eshet hó, lesz, ahol akár 5-9 centi.

Vasárnap nyugat felől havazás, majd fagyott eső, ónos eső, eső várható - írta az elsőfokú, citromsárga riasztáshoz kiadott előrejelzésében az OMSZ.

Az ország északi részén várható több csapadék, itt általában 4-5 centiméter hó hullik mielőtt más formába vált a csapadék. A Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest-megye északi felén, Nógrád megyében helyenként 5-9 centiméter hó is hullhat. Az ország déli felén inkább csak 2 centis hó valószínű.

A Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben átmenetileg eshet hó, majd ónos eső, délután már nagy valószínűséggel gyenge eső fog esni, a Dunántúl többi részén délutánig, az északkeleti részeken estig havazás valószínű, északon 4-8 centiméter, a középső és déli részeken 3 centis hóval. A havazást követően több helyen fagyott eső, ónos eső várható, pár milliméternyi mennyiségben.

A középső megyékben estig, az Északi-középhegységben késő estig havazás várható, majd nyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső várható, itt is néhány milliméternyi mennyiségben. A Tiszántúlra a csapadék csak este érkezik, gyenge havazás, főként a déli részén ónos eső formájában - tette hozzá az OMSZ.

A csapadék vasárnapról hétfőre virradó éjszaka nyugat felől gyengül, majd a legtöbb helyen meg is szűnik. A Tiszántúlon, északkeleten hétfő délelőttig várható csapadék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése