2013. január 14., hétfő

Hó alatt a fél ország - nálunk meg semmi

Budapesten, a hegyi utakon a legnehezebb az előrejutás, Pest megye területén a fővárosba bevezető utakon, a Pilisben, valamint Vác és Budaörs környékén a legrosszabb a közlekedési helyzet a szakadó hó, a síkos utak és az elakadt nehézgépjárművek miatt.

Az éjszakai és reggeli hóesést követő kisebb szünet után hétfőn folytatódik a havazás, de többfelé eső, havas eső, ónos eső formájában várható csapadék. Több vonat is százperces késéssel közlekedik, illetve hosszabb menetidőre kell számítani több autópályán.

Budapesti olvasóink tájékoztatása szerint reggel 10 órakor még a körutak is havasak voltak, a Váci úton is nehézkes volt a közlekedés a takarítatlan utak miatt. A Csatárka úton és a Szépvölgyi úton elakadt buszok állták el az utat, és bénították tovább a közlekedést az amúgy is nehezen járható hegyvidéki utakon. Szerencsére, igazoltnak tekintik a reggeli iskolai hiányzásokat Budapesten, írja a ma.hu.

A BKV hétfő reggeli közleménye szerint már az éjjel ötvennél is több munkagép tisztította Budapest fő közlekedési útvonalait, arra viszont felhívták a figyelmet, hogy a mellékutak takarításának a havazás elálltáig neki se kezdenek. A közterület fenntartó a nappali műszakban hómunkásokat vesz fel.

Ingyenes a tömegközlekedés ma Budapesten
Az ingyenességet a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon).

Hétfőn napközben és az éjszaka folyamán túlnyomóan borult lesz az idő. Az átmeneti szünet után a nyugati megyékben havazásra, keleten szórványosan esőre kell számítani. Az Északi-középhegységben havas eső és hó hullhat. Az éjszakai órákban is vegyes halmazállapotú csapadék lesz jellemző. Északon, északnyugaton havazás várható, máshol havas eső, eső és ónos eső egyaránt előfordulhat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése