2013. február 17., vasárnap

Cudar idő lesz: ekkor éri el a havazás Magyarországot


Jövő héten hidegfront érkezik.
A középső és keleti tájakon számíthatunk több-kevesebb napsütésre, másutt felhős marad az ég. Számottevő csapadék nem várható: néhol lehetnek záporok, hózáporok.

A szél északkeleten és északnyugaton megélénkülhet. Napközben általában 4, 8, északnyugaton és északkeleten azonban csak 2, 3 fok lesz. Este plusz 3, mínusz 3 fok valószínű.

Hétfőn változóan felhős idő lesz a jellemző, helyenként előfordulhat hószállingózás, esetleg hózápor. A légmozgás gyenge, mérsékelt marad. Nyugaton és északkeleten fagyos lehet a hajnal, napközben -1 és +5°C közé melegszik majd a levegő.

Kedden napközben egy hidegfront érkezhet, amely csapadékos időt hoz, elsősorban havazásra kell számítani. A front előtt a délnyugati szél megélénkül, megerősödik. Nyugaton ismét fagyos lehet a hajnal, délután 0-5°C várható.

Szerdán a hidegfront kezdetben még keleten okozhat havazást, majd estétől délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon hoz csapadékos időt a következő napokban, elsősorban nyugaton és délen. Helyenként megélénkül a szél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése