2013. február 6., szerda

Országos járvány van, Székesfehérváron már látogatási tilalmat is elrendeltek

Az elmúlt héten átlépte az országos járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma, így már országos járvány van.

Az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése szerint január 28. és február 3. között 19 százalékkal több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatra kijelölt orvosok, mint az előző héten. Az 5. héten az országban 16 700-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Fejér megyében az elmúlt héten 646 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 66,7 százalékkal több, mint az azt megelőző héten. A megyében a légúti minták vizsgálatakor két eseten mutatták ki az influenza B vírust.

Az orvoshoz fordulók között a 35-59 évesek, illetve a 60 év felettiek aránya csökkent, a többi korosztály növekvő arányt mutat. A betegek 35,5 százaléka 14 év alatti, 48,4 százaléka 15-34 éves.

Péntektől látogatási tilalom lesz a Fejér Megyei Szent György Kórház minden osztályán.

Az ÁNTSZ hétvégén figyelmeztetett, hogy Nyugat-Európában, illetve a szomszédos országokban már járvány van.

Ha betegek vagyunk, sokszor még csak gondolni sem tudunk az ételekre, pedig enni muszáj, hiszen felépülésünkhöz és a gyógyuláshoz nélkülözhetetlen az ételekkel a szervezetünkbe jutó energia.

Forrás: MTI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése