2013. február 23., szombat

Trükkös adóellenőrök


Az elmúlt évhez hasonlóan idén is aktívan figyelték a NAV dél-alföldi ellenőrei a Valentin-nappal kapcsolatos szolgáltatást nyújtók és kereskedelmi tevékenységet végzők adózási morálját. A revizorok több szolgáltatást is igénybe vettek, a leglátványosabbnak az interneten megrendelt tűzijáték bizonyult.

Egy esküvői hirdetőportálon bukkantak rá a magát pirotechnikusként hirdető magánszemélyre, aki elvállalta, hogy 15 ezer forintért körülbelül egyperces tűzijátékot rendez. Február 14-én este az revizorok szerelmespárként megjelentek az előre megbeszélt helyen, hogy megtekintsék fényjátékot. A műsor után kifizették a kialkudott összeget, amelyről azonban nyugtát nem, csak további születésnapokra, családi eseményekre szóló kedvezményes ajánlatokat kaptak.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az önmagát több internetes portálon és saját honlapon is hirdető pirotechnikus adószám kiváltása nélkül már több éve végez adóköteles tevékenységet, ezért mulasztási bírságra számíthat – tudatta a sajtóreferens.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése