2013. március 22., péntek

Magyar tervezők sikere Bécsben


Az idén első alkalommal kapott lehetőséget 14 magyar tervező, hogy a március 9-17. között Bécsben megrendezett Wohnen & Interieur nemzetközi lakberendezési, bútor és design kiállításon bemutathassa legújabb munkáit. 
  

A Bizsók Hangsugárzó Manufaktúra egyedi fejlesztésű hangrendszerét és akusztikus bútorait kimagasló érdeklődés övezte. A tervező belsőépítészek és előkelő galériák és bemutatótermek konkrét érdeklődéséről számolt be.

A világítástechnika- és designt Radnóti Tamás és Búza Krisztina képviselte a magyar standon. Búza Krisztina egyedi tervezésű, kézzel készített, újrahasznosított, merített papír felhasználásával készített lámpáit mutatta be.

Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, Rácz Anikó (Hannabi) és Bloch Gábor. A három tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.
Gulyás Judit nívódíjas textilművész különleges szőnyegkölteményei és Regős Anna textil-iparművész elegáns lakástextil kreációi fokozták a magyar stand sokszínűségét és egyediségét.
Az üvegművészet terén a szakma figyelmét Edőcs Márta iparművész páratlan ékszerei és lakberendezési kiegészítői, továbbá Kiss Szabolcs formatervező egyedülálló tulipán üvegkádja keltette fel. 


A legnagyobb érdeklődést a Tóth Kata és Horváth Attila által tervezett Kattuska gyerekbútorok váltották ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése