2013. március 8., péntek

Újabb szereplőkkel bővül a Barátok közt csapata


A nemrég szívműtéten átesett Várkonyi András március 11-től újra forgat, de hamarosan új szereplők is érkeznek a Mátyás király térre. A Bartha család legújabb tagját Seprenyi László, a Szabó ikrek nagynénjét pedig Pataki Szilvia alakítja majd.

Egy szőrös, négylábú kolléga is érkezik a Barátok közt csapatához, így Merlin feltűnésével újra lesz kutya szereplője a sorozatnak.

Március 22-től egy fiatal katona, Bartha Krisztián érkezik a Bartha családhoz. Zsolt rokonát a Pesti Magyar Színiakadémia növendéke Seprenyi László alakítja, aki január közepe óta forgat a Barátok közt stábjával, és színpadi gyakorlatát a Magyar Színház olyan színdarabjaiban erősíti, mint a Kisfiú meg az oroszlánok, a My Fair Lady vagy a Tom Sawyer és Huckleberry Finn kalandjai. Krisztián karakterét elkíséri a sorozat legújabb szőrös, négylábú kedvence Merlin, a hétéves border collie kutyus.

Az elmúlt években a nézők sokat hallhattak már a rakoncátlan Szabó ikrekről, akiket Németh Norbert és Németh Gergő személyesít meg március végétől a képernyőn. Április második felétől pedig csatlakozik hozzájuk sorozatbeli nagynénjük is, Bárány Enikő, akit Pataki Szilvia, a József Attila Színház színésznője alakít. Szilvia fiatal kora ellenére már komoly színpadi tapasztalattal rendelkezik, hiszen Kecskeméten A Montmartre-i ibolya címszerepét játszotta, majd három évig a Miskolci Nemzeti Színházban olyan darabokban kapott lehetőséget, mint a Dzsungel könyve vagy a Nyomorultak. Ettől az évadtól pedig a József Attila Színház tagjaként a Feketeszárú cseresznye és a Nagymama című előadásokban játszik. 

A Bozsek Márk által megformált Fekete Szabolcs karaktere március 14-től dramaturgiai okokból egy rövid időre pihenőre vonul, de Szabit hamarosan viszontlátják majd a nézők, valamint március 18-án, a hamarosan anyai örömök elé néző Som-Balogh Edina által megformált Kinga karaktere is távozik egy időre.

A sorozat nézői és a Barátok közt csapata számára is örömhír, hogy március 11-től Várkonyi András visszatér a stúdió falai közé és újra forgatni kezd. A február elején a Honvéd Kórházban Prof. Kiss Róbert Gábor és Dr. Vaszily Miklós felügyelete alatt szívkoszorúér műtéten átesett színész a lábadozás hetei után már alig várja, hogy bár fokozatosan, de megkezdje a munkát és hozzászokjon a szívműtét utáni szükségszerű életmódváltáshoz. 

(forrás: RTL Sajtóklub)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése