2013. május 17., péntek

Kanadai vígjáték, Szex az ex után

A Szex az ex után egy unottan szeretkező férfi arcával kezdődik, akinek partnernője mellesleg édesdeden alszik az aktus közben – a film tehát nem árul zsákbamacskát, és címe mellett már ezzel is jelzi, miről is lesz szó a következő másfél órában.

Főhősünk, az unottan szeretkező férfi Jordan, aki könyvelőként dolgozik. Precíz, lelkiismeretes ember, és már nagyon régóta él együtt barátnőjével. A lány azonban megelégeli, hogy szexuális életük körülbelül annyira izgalmas, mint Jordan munkája, ezért szakít az amúgy éppen a kezét megkérni készülő fiúval.

Az összetört férfi emiatt egyedül megy el arra az utazásra, amire kettesben készültek. Torontói tartózkodása alatt pedig elhatározza, hogy barátnője visszaszerzése érdekében feljavítja szexuális képességeit. Ebben mentora is akad: Julia sztriptíztáncosnő, akinek pénzügyi gondjai miatt amúgy is épp szüksége lenne egy könyvelőre, így az üzlet hamar megköttetik. Innentől kezdve Jordan beleveti magát az alapvető tudnivalóktól (orális szex, csúnya beszéd) kezdve a merészebb kalandokon (masszázs happy enddel) át a kissé bizarrig (nőnek öltözés, szado-mazo) terjedő szexuális leckékbe.

Aki látott akár már egy romantikus komédiát is, már most könnyedén kitalálhatja a film befejezését. Addig azonban még vár rá néhány kedves, jól és kevésbé jól eltalált, vicces és kevésbé vicces pillanat. A Szex az ex után hősei szerethetők, de nem eléggé, poénjai jók, de mégsem az igaziak – Sean Garrity alkotása igazi közepes film. Ám a jó hír az, hogy a közepes jobb, mint a rossz.




My Awkward Sexual Adventure
kanadai vígjáték, 98 perc, 2012 forrás: az est
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése