2015. július 15., szerda

Lesz repülőterünk?

Nagyapám ül a konyhában, megszokott hokedlijén és hallgatja, ahogy felolvasom a hírt:
Repülőtér építését mérlegeli  Veresegyház városvezetése, utcahosszal előzve meg ezzel a szomszédos településeket, meg minden! Közelebb hozva ezzel a világot városunk apraja-nagyjához.
Az elképzelés szerint három kifutópálya állna a légi forgalom rendelkezésére. Az egyiken jönne a repülőgép, a másikon menne, egy meg csak úgy ott van.


Ezzel párhuzamosan repülő beszerzésén törik a fejüket a városatyák és városanyák, hogy a városi tv légi felvételeket készíthessen a miről is? Világos, hogy a mi érdekünket szolgálja a beszerzés, fentről jobban átlátjuk majd a városi történéseket, asszem. És igen, az előterjesztést a pénzügyi bizottság fennhangon támogatta, de források nem állnak rendelkezésre. Nagyon úgy fest, hogy csak pilóta nélküli gépre lesz pénz. Ebből is látszik, hogy a képviselők nem szórják a pénz, így megtakarítják a kapitány és az első tiszt fizetését.
Csakhogy van itt egy bökkenő!

A hatályos jogszabályok szerint repülőgépet, csak érvényes repülőgép vezetői engedély birtokában szabad vezetni. A vizsgán alapkövetelmény a nyolc osztály (hat első és két második) befejezése és a középfokú angol nyelvvizsga. Mint köztudott a repülés nyelve az angol.

Komoly orvosi vizsgálaton vesznek részt a leendő drón kapitányok. Centrifuga, meg barokamra, aztán a sok órás szimulátor tréning. Alapos elméleti képzés után kapnak csak engedélyt. Itt – többek között - megtanulják, hogy erre csörög a dió, arra meg a mogyoró. Mindez a város lakóinak biztonságát szolgálja…asszem.


Nagyapám ül a konyhában, kedvenc hokedlijén és azt kérdi: mi a f@sznak ez nekünk fiam?! Hát tudom én?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése