2012. július 23., hétfő

A tehénszaros Audi esete Kedvessel.


Mottó: A Nagy- Politikát a Nagypolitikusok csinálták, Nagyembereknek. A kis-politikát meg a kispolitikusok, a kisembereknek.

Egy tárca vezetője – minden bizonnyal - Nagypolitikusnak számít. Ha a Nagypolitikus mond, vagy tesz valamit az rögvest a Nagy-politika részévé leszen.
A Nagy- Politika csak a nagy dolgokra összpontosít, benne van a nevében is.  Így történt ez ma is. A miniszteri gépkocsi konvoj útra kelt, és meg sem állt Mezőfalváig.
Az állami Audi kerekei freccsentik szét, a privát tehénlepényeket az istálló udvarán.
(Ekkor nézett ki Anti a Sarki Kocsma ablakán és látta amint a levélhordó beoson a szemközti házba, a kikapós özvegyhez, a Mancihoz. Már megint ehhez a tehénhez jöttek!?- mondta, csak úgy maga elé mormolva.)

Bizony, egy rég nem látott Kedveshez érkezett a miniszteriális kompánia.  
Az istállóban tornyosuló, fehér köpenyes, nejlonsapkás, hozzáértők gyűrűjében állt Kedves, a szépen lecsutakolt, jól tejelő, 12 éves, szarvasmarha.
Mindenki mosolygott, örömmel simogatták, lapogatták a tehénke porcikáit, csak akinek a faránál jutott hely az nyugtalankodott kissé…

Százharminc-ezer liter tej, ennyi macskafröccsöt adott a világnak a mezőfalvai patás. Szép teljesítmény, egy élet munkája. Beszédek, kamerák, riporterek, Van ok megtapsolni, még piros szalagot is kötnek a nyakába.

De minden ünneplés véget ér egyszer. Sietni kell a fővárosba.
Holnap parlamenti ülés. A tárca első embere újabb ötlettel áll majd elő, a hazai mezőgazdaság megváltására. 
Meg  tapsolják majd és  piros  pántlikát kötnek a nyakába.  

Horváth G. István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése