2012. július 29., vasárnap

Egy szippantás a jóból...


Terjeng a sertéstrágya szaga az esti órákban, Szentesen. 

A környéken lakók, illetve a kertvárosiak is szenvednek a szaghatástól, amely többnyire estefelé üli meg több órára a területet. A lakosok a kistökei sertéstelepre gyanakodnak, de az is szóba került, hogy a földeket trágyázzák.

– A szag nem a mi telepünkről jön, nálunk zárt rendszerbe került a sertéstrágya – reagált a Pankotai Agrár Zrt. kistőkei telepvezetője, Szalánczky Károly. A terület néhány kilométerre fekszik a város szélétől, - nem hiszem, hogy ilyen távolságból ennyire intenzíven érződne a bűz. Úgy vélem, hogy a környező földeket trágyázzák a gazdák, ez okozza a kellemetlenséget. Nemrégiben learatták a gabonát, a tarlón széthordták a szerves trágyát, majd beforgatják. Hamarosan enyhül majd a szaghatás.

- A trágyázás időszakáról helyi rendeletet esetleg alkothat egy település, de az nem ütközhet az alkotmányos jogokba - mondta a gazdálkodással foglalkozó Gémes László szegvári polgármester. – A földekre kihordott trágyát még aznap be kell forgatni, mert tönkremegy. Napokon át tartó bűz véleményem szerint valamelyik állattartó telepen a helytelen tárolásból adódik.
Forrás: délmagyar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése