2012. augusztus 21., kedd

Részeges kakaspörkölt a Kurca parton


A hét végén 66 bográcsban főtt a Kurca mellett kialakított főzőhelyeken a kakaspörkölt. A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, nem is adtak ki 3. helyet, viszont két második talált gazdára, ezt a Pálinkakasok és az Ügyes kakasok vitték el.

Az elsők az Aranytojók lettek, ez a csapat készítette a legízletesebb kakaspörköltet. A győztes étek titkos receptjéről annyit sikerült megtudni: szívüket-lelküket beleadták,  azért gyaníthatóan akadt a bográcsban egy kis hús is – írja a délmagyar. A részeges kakaspörkölt csak azért nem született meg, mert a jóféle pálinkát nem az ételbe töltötték a derék főzőmesterek, hanem, saját gallérjuk mögé. Nem úgy a Sördögök, akik megnyerték a sör-kaland-túrát, egy óra leforgása alatt, három helybéli becsület süllyesztőt látogattak meg. A múlt évben megkoronázott sörkirály trónfosztására sem került sor, sokat megnyugvására.
Vendégként nyolc ország képviseltette magát az eseményen, ahol a sport, a boksz is főszerepet kapott vasárnap. A szentesi és a szegedi öklözőkön kívül kötelek közé lépett Kovács „Vipera" Attila, aki könnyedén verte ellenfelét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése