2012. október 24., szerda

A Lázár baleset részletei- újabb fotókkal



Egy ember meghalt, az államtitkár is megsérült. A baleset az M5-ös autópályán történt. A körülmények tisztázása még tart.

A rendőrségi adatok szerint a Lázár János államtitkárt szállító mikrobusz a közlekedési szabályoknak megfelelően haladt szerda reggel, a karambol előtt az M5-ös autópályán, elé sodródott a személyautó, amely előzőleg többször is letért az útról.

A balesetben az autót vezető 36 éves nő meghalt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a mikrobusz sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján azt közölte: az elsődleges adatok szerint az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszán, a 109-es kilométerszelvénynél egy Ford Fiesta típusú személygépjármű a belső forgalmi sávban haladt, amikor eddig tisztázatlan okból többször is letért az útról, majd a szalagkorlátnak ütközött.

A második ütközés után az autó besodródott a külső sávba, ahol a vele azonos irányban, a közlekedési szabályoknak megfelelően haladó Volkswagen Multivan típusú kisbusz vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést.

A karambol 6 óra 40 perc körül történt. A baleset következtében a személyautót vezető 36 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a kisbuszban utasként tartózkodó Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és a jármű vezetője könnyebben sérült meg.

A rendőrség közölte: a helyszínen tapasztaltak alapján a gépjárművezetőknél ittasság nem vetődött fel. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vizsgálja - áll a közleményben.
Horváth Attiláné, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szóvivője az MTI-nek elmondta, Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és a gépkocsivezetőjét vitték be szerda reggel az intézmény baleseti sebészetére, mindketten könnyű, nyolc napon belül gyógyuló, kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek. Ellátták őket, kezelésük további kórházi ellátást nem igényel, ezért elhagyhatták a kórházat - tette hozzá.

Az MTI fotóriporterének képein az látható, hogy az államtitkárt szállító Volkswagen Transporter eleje tört össze, a mikrobusz a pályatest melletti árokban áll. A másik jármű, egy Ford Fiesta az autópálya belső sávjában van, a vezetőülés felőli oldala teljesen összetört. Megsérült a személygépkocsi motortere, mindkét ajtaja és hátulja is.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése