2012. október 24., szerda

Olasz meló Szegeden, 60 milliós ékszerlopás

A Smaragd ékszerüzlet alatti pincéből fúrta meg egy ismeretlen az üzlet páncélszekrényét Szegeden.
Két nappal a nagy ékszerrablás feltételezett időpontja előtt már próbafúrást végzett. A tulajdonosok a hosszú hétvége utáni első nyitvatartási napon, szerda kora délelőtt vették észre a történteket: a széfből több, mint 60 millió forint értékben tűnt el az összes arany ékszer.
– Hihetetlen ez az egész. Szombaton már végzett próbafúrást a tolvaj, aki akkor még nem találta meg a széfünket. Az üzlet hátsó részébe fúrt fel az üzlet alatt található pincéből. Amikor észrevettük a lyukat, azonnal szóltunk a rendőrségnek és a házkezelő IKV-nak. A rendőrök kijöttek, és nagyon profi fúróeszközöket találtak a pincében: a tolvajt akkor valami vagy valaki megzavarhatta, mert sietősen távozott a helyszínről – mondta a délvilágnak  az üzlet vezetője. Az IKV-t arra kérték, hogy a pincebejáratra szereljenek fel egy lakatot, amire csak tegnap, már a sikeres rablás után kaptak ígéretet. A pincébe eleddig bárki lemehetett: mindössze néhány drótszál rögzítette az ajtót a kerethez. – A ház bejárati kapuja pedig elektronikusan működik, és így csak a lakók tudják használni. Éppen az előző héten romlott el az elektronika: a tettes nagyon körültekintően követte el a rablást – magyarázta az üzletvezető, aki álmában sem gondolta volna, hogy a hosszú hétvége után mi fogja várni az üzletben. Úgy gondolta, hogy a rendőrségen tett bejelentése a sikertelen rablási kísérletről elegendő.

 Az ékszerboltot már nem először érte támadás: korábban az egyik eladót fújta le a tolvaj: a boltban levő kamera rögzítette a támadást, de a tolvaj még így sem lett meg. A dolgozók nehezményezik azt is, hogy bár a Kígyó utcában több ékszerüzlet is működik, a legközelebbi térfigyelő kamera az Oroszlános kútra van irányítva.

A rendőrség az október 20-ai betörési kísérlet után tett intézkedéseiről későbbre ígért tájékoztatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése