2012. október 13., szombat

Mókust akart sütni, leégette a fél várost

Közel harminc család maradt otthon nélkül Michigan államban, miután szomszédjuk egy forrasztópisztollyal akarta előkészíteni ebédjét, egy mókust.

Holland város tűzoltóparancsnoka, Jim Kohsel elmondta, a Clearview Apartments harmadik emeletén lakó személy egy forrasztópisztoly segítségével akart megszabadulni az ebédnek szánt döglött mókus bőrétől, mikor a konyhaasztal lángra kapott.

Kohsel elmondta: 8 lakás teljesen kiégett, további 32 lakhatatlanná vált. Szerencsére egy lakó sem sérült meg, de az oltásban részt vevő egyik tűzoltó eltörte egy lábujját. A lánglovagok 2 órán keresztül küzdöttek a gyorsan továbbterjedő tűzzel.

A környéken lakók szerint óriási füst volt, amit a kiégett épülettől kilométerekre is érezni lehetett. Kellen Mouw, aki két hónapja vette feleségül menyasszonyát, épphogy ki tudott menekülni nejével és két macskájukkal. Az otthonukból semmi sem maradt, de boldogok, hogy életben vannak. "A két macska, akárcsak mi, épségben kijutott. Csak ez számít" - mondta a férfi.

Az egyik 25 éves lakót a nála megszálló barátja hívta fel munkahelyén és mondta el, mi történt. A fiatalember nagyon csalódott, hogy mindene odaveszett a tűzben, de hálás barátjának, aki még időben kimenekítette kutyáját az épületből.

Az Amerikai Vöröskereszt vette gondjaiba az otthontalanná vált embereket, szállást és ruhát biztosítanak számukra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése